A demonstrációs cél miatt a ház elrendezése úgy lett kialakítva, hogy a az egyes, az épületben fellelhető technológiák működés közben, zavartalanul megtekinthetők legyenek, így, ahogyan az a lenti képeken is látszik a belső tér is ketté lett osztva egy "kész beltérre" és egy a technológiákat bemutató, fedetlen területre. Az épület előzetes egyeztetés alapján 2016.március 16-tól megtekinthető.

2016.02.16 - keop-6-2-0-b-0004

Certop Magyarország

2015.09.10. - keop-6-2-0-b-0004

virtualiserom.hu

virtualiserom.hu

2015.08.15. - keop-6-2-0-b-0004

A „Demonstrációs célú mintaépület létrehozása” című projekt keretében, európai uniós és hazai támogatásból, 302 m2-en felépülő energiahatékonysági bemutatóközpont elsődleges célja a fenntartható életmód és az energiahatékonysági technológiák népszerűsítése a lakosság körében. A Székesfehérváron igen népszerű és a belvárosból is könnyen megközelíthető bregyó közi atlétikai és szabadidő centrum szomszédságában felépülő látogatóközpont minden korosztály számára élvezhető módon mutatja be az elérhető épületenergetikai fejlesztési lehetőségeket, mindezek mellett pedig egy olyan közösségi térként is szolgál, mely inkubátora az energiahatékonysághoz és a környezetvédelemhez kapcsolódó tevékenységeknek és innovatív gondolatoknak. Kialakításából adódóan az épület kiválóan alkalmas nagyobb létszámú (akár 40-50 fős) szakmai rendezvények, konferenciák és kiállítások lebonyolítására is.

2015.07.04. - keop-6-2-0-b-0004

Kiket várunk?

-      korhatár nélkül bárkit, aki érdeklődik a környezetvédelem és az energiahatékonyság iránt,

-      mindenkit, aki szeretné megtudni miként csökkentheti háztartása energia felhasználását és ezáltal saját kiadásait,

-      olyan szakmai szervezeteket, akik modern és illusztris környezetben kívánnak elsősorban energiahatékonysághoz, környezetvédelemhez kapcsolódó konferenciákat és workshopokat rendezni.

Miért érdemes hozzánk ellátogatni?

-      mert a család valamennyi tagja számára tartogatunk érdekességeket

-      mert itt szinte valamennyi energiahatékonysági technológia egy helyen tekinthető meg működés közben,

-      mert tőlünk megtudhatja, hogyan csökkenthető a mindennapi energiafogyasztása

Milyen technológiákat mutatunk be?

-      napelem

-      napkollektor

-      hőszivattyú

-      hővisszanyerő szellőztető rendszer

-      hőszigetelési technológiák

-      LED világítási rendszer

-      szürkevíz hasznosítás

-      természetes és mesterséges árnyékolás

-      házi komposztálás

-      szelektív hulladékgyűjtés

Hol talál meg minket?

            -      Székesfehérvár, Bregyó köz 2.

 

2015.06.10. - keop-6-2-0-b-0004

Certop Magyarország

Certop Magyarország

Certop Magyarország

2015.05.01. - keop-6-2-0-b-0004

Mind Magyarország, mind az Európai Unió, mind pedig a világ fejlett országai számára a növekvő energiaigény és használat kezelése jelentős kihívást jelent. A fosszilis energia-hordozók kiváltása a megújuló energiák egyre növekvő részarányával egy feltétlenül kívánatos folyamat, ugyanakkor az energia-hatékonysági fejlesztések ma még egy a megújulókénál fajlagosan olcsóbb, azzal összemérhető volumenű tartalékot hordoznak. A megelőzést az Európai Unió is hasznosabbnak ítéli meg a kiváltásnál, mégis sokáig kevesebb figyelmet kapott annál, pedig egy meg nem épített erőmű sokkal inkább környezetbarát, mint bármilyen új, megújuló energiára alapozott megoldás.

Fentiekben ismertetett energia-hatékonysági fejlesztési tartalék az épületenergetikai és technológiai korszerűsítésekben rejlik, amelyek Magyarországon három nagy célcsoportra irányultan érhetők el. Ez a három célcsoport a vállalkozási szféra, a lakosság és a közszféra.

Az Európa 2020 stratégia valamint a Nemzeti Reform Program hármas energetikai pillére az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése, a megújuló energiaforrások részarányának növelése, valamint az energiahatékonyság javítása. Magyarország az energiahatékonyság területén 10% fejlődést vállalt 2020-ig.

A projekt célja egy új energiahatékonysági bemutatóközpont létrehozása, amely központ felépítésével a fenntartható életmódra (szűkebben a környezettudatos energiafelhasználásra) való nevelést kívánjuk erősíteni. Az épület jellegéből adódóan tökéletesen szemlélteti a megújuló energiák korszerű használatát és a hozzájuk kapcsolódó épületgépészeti berendezéseket. A látogatók állandó kiállítások és időszakos rendezvények keretében testközelből, működés közben ismerkedhetnek meg a megújuló energiát hasznosító technológiákkal.

A projekt keretében orvosolandó fenntarthatósági probléma tehát a megfelelő környezettudatos szemlélet, az ökohatékony, környezetbarát technológiák, mindennapi környezettudatos megoldások ismeretének részleges vagy teljes hiánya.

2015.04.10. - keop-6-2-0-b-0004